Per 9 juni verhuist kapper Camphens na 57 jaar naar Sterrelaan 48

Na maar liefst 57 jaar verlaat kapper Camphens de Kastanjelaan. De naderende sloop van De Gentiaan dwingt Richard en Carla Camphens te verhuizen uit dit gedeelte van de wijk. ,,We blijven wel in Oost. Maar gaan vanaf juni een ruimte huren aan de Sterrelaan. En daar blijven we, we komen niet terug naar hier.”

Kapper Camphens vertrekt na bijna 60 jaar uit de Kastanjelaan. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Donderdag is de handtekening gezet voor de verhuizing. Door Camphens en Willem Maas, directielid van woningcorporatie Stadlander.

Honderd

Camphens is een begrip in Bergen op Zoom. Al meer dan honderd jaar bestaat de zaak. En daarvan bijna zestig jaar aan de Kastanjelaan. Camphens is dan ook het boegbeeld van De Gentiaan. De aankondiging van hun vertrek luidt het begin in van de volgende fase van de vernieuwing van Gageldonk West. De sloop van De Gentiaan, het winkel- en wooncomplex dat het hart van de wijk vormt. Er komt nieuwbouw voor in de plaats. Niet op dezelfde plek, maar wel in de ruimte tussen Berkstraat, Kastanjelaan en Piusplein.

Bouwput

Onze klanten komen uit de hele stad
Richard Camphens, Kapper
De sloop begint in 2020 met het gedeelte aan het Piusplein. De Kastanjelaan is het jaar erop aan de beurt. Er komen nieuwe winkels en woningen voor terug. De precieze plannen moeten nog worden uitgewerkt. Richard en Carla Camphens wilden dat niet afwachten. ,,Het wordt hier een grote bouwput. Voor ons is er nog te veel onduidelijk over wat er hier gaat gebeuren.” Daarom kozen ze voor een ander pand. En gaan ze niet naar het nieuwe winkelcomplex en daarmee ook niet naar een van de noodunits die er voor de ondernemers komen vanwege de sloop.

Camphens zit straks aan de Sterrelaan 48. Vlakbij het drukbezochte Zonneplein. Met parkeren voor de deur. ,,Zo blijft het laagdrempelig. Want onze klanten komen uit de hele stad”, vertelt het echtpaar over de ingrijpende beslissing. De vader van Richard Camphens begon in 1963 in het huidige pand. Intussen knipt hij zelf al 36 jaar aan de Kastanjelaan.

 

BRON: BN De Stem

Openingstijden:

Maandag
Gesloten

Dinsdag t/m vrijdag
08:00-12:00 / 13:00-18:00

Zaterdag
08:00-12:00 / 13:00-16:00

Zondag
Gesloten

Tussen 12:00 en 13:00 is de kapsalon gesloten wegens lunch.

Klik hier en bekijk onze afwijkende openingstijden